keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Keskiviikon kommentit





Aamu alkoi peläten hammaslekurii, no kas pääsin sinne tutisemanaan, niin ja vielä hammalekurin kanssa juttelee, ja odotin että kohta pomppaan siihen tuoliin, mutta kas, eihä mulle voi tehdä mitään kun mulla on biologinen lääke, silloin tarvitaan antsakuuri ennen hoitoa.
Turhaa pelkoa siis hahaha. No mutta hyvä tietää, sain uuden ajan ja sitten seuraavalla kerralla antibiottia huuleen ja hampuriin.

Reumalääkkeet lisäävät infektioalttiutta. Hammaslääkärin on huomioitava ne sekä mahdollisen antibioottihoidon kuin särkylääkkeiden valinnassa. Suun tulehdusten ennaltaehkäisy on erityisen tärkeää myös bisfosfonaatteja käyttävien potilaiden hoidossa. Heillä on kohonnut osteonekroosiriski, mutta sitä ei tule liioitella.

Nivelreuman hoidon tärkein tavoite on saavuttaa oireettomuus kuuden kuukauden kuluessa diagnoosista. Nivelreumaa hoidetaan perinteisillä reumalääkkeillä ja mikäli niillä ei saavuteta riittävää hoitovastetta, niihin yhdistetään tarvittaessa biologisia reumalääkkeitä.
Monet reumalääkkeet lisäävät reumapotilaiden infektioalttiutta. Tällaisia reumalääkkeitä ovat mm. solusalpaajahoidot, siklosporiini, glukokortikoidit ja biologiset reumalääkkeet,

Jep näillä mennää, nyt pitäis mennä vielä verikokeisiin, ja reumalekuriin, mutta oon vähä sekasin, kun pitäis mennä Aavan, mutta ei nyt olis 250e laittaa taas siihen hommaan.  Siispä taidan soittaa työterveyshuoltoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti