lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannus sää ja mää

Keijukainen pieni
Kivellä istuu,
Katselee auringonlaskua,
Hymy suin,
Hento tuulen vire,
tarttuu sen siipiin,
kun lentoon se lähtee,
kohti auringonlaskua,
sen suunta on.
maj

   

 Pienen pieni keijukainen
asui lumpeenkukassa,
eikä voinut lennellä
kun siivet oli hukassa.
Sitä keiju surrut ei,
kun ystäviä riitti,
kyydin sammakolta sai
kauniisti jos kiitti.



Sataa, talvella satoi ja nyt näyttää satavan kesänkin, ja nämä ilmat kosteaa ja kylmää, eivät ole mitenkään helppoja, särkee kolottaa ja taas särkee...

Mutta nyt kerronkin miksi on ollut taukoa kirjoituksessa, oon juossut verikokeissa ja sitten lääkärillä, juossu ei ehkä ole oikea sana, mutta ontunut.

Ultrattiin sisukalut, jotka olivatkin ihan kunnossa, myös verikokeissa kaikki näytti siltä että pääsisisin tiputushoitoon!!
Eli siis onnenpäivä, minulle annetaan biologinen lääke suoraan suoneen.. 

Abatasepti (Orencia®) on tarkoitettu metotreksaattiin yhdistettynä aikuispotilaiden kohtalaisen tai vaikean aktiivisen nivelreuman hoitoon, kun vaste aikaisempiin hoitoihin yhdellä tai useammalla tautiprosessia hidastavalla reumalääkkeellä, joihin on kuulunut metotreksaatti tai tuumorinekroositekijä-alfan (TNF-alfa) estäjä, on ollut riittämätön.

Eli kolme muutakin lääkettä on kokeiltu ja mitään apua ei ole näkynyt, nyt keksi lääkäritäti tämän ja olen niin toiveikas, ensimmäinen hoitoni oli noin 2viikkoo sittn, en kyllä ole huomannut erityistä helpotusta mutta olo muuten on ehkäpä parempi, sillä kortisooni ja kilpirauhaslääke on saattanut myös auttaa.
Illat on kivuttomia, suurimmaks osaks, vaikka onki kipulääkitys maksimissa, se on silti hienoo, sillä yhessä vaiheessa en saanu kivutonta hetkeä, edes kipulääkkeillä.

Siis iltapäivät ja illat menettelee, itseasiassa hyvinki, aamut kello kolmeen asti on vaikeita. Kulumat polvissa ja lonkissa vaatii veronsa. Jokainen askel tuo räjähtävän kivun kädet ja jalat aivan mökyssä, ja silti pitäisi liikkua.

Nyt kuitenkin Juhannus on ja läheisen ovat täällä, paitsi nuorin tyttöni ja hänen poikaystävänsä, sillä on töissä juhannuksen..
Äitini ja isäni ovat olleet naimisissa tänää 56v joten heillekkin kovasti onnea!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti