maanantai 27. lokakuuta 2014

Hikoilua ja Ikeaa

Väsymys kaikkosi eilen  hetkeksi ja mää ryntäsin ikeaan siskontyttöni kanssa, olin kuvitellu että selviän vain sillä hyllyllä, jota siis olin lähössä ostamaan, mutta jäihän sitä tyynynpäällisä ja kynttilöitä taas matkaan, kun halvalla sai...hehe

No hyllyä siis olin ostamassa, ja sain niin mieleisen hyllyn seinälle keitiöön, siellä nimittäin on täydellinen kaappipula, tai tavaroita liikaa. Oikeestaan ei oo liikaa, sillä ei kauaakaan kun heitin isolla kädellä pois turhaa kippoa ja kuppia, säästin vain pakolliset.
No niin tässä juuri olin pääsemässä ikea reissuun kun aah niin kivaa, etuhampaasta irtos iso pala, Joten kärvistilen sitä hetken ja valitan sitten ukkelille , miten tääki nyt läks..


No siis ikeassa jaksoin yllättävän hyvin kävellä läpi koko mestan, yhden kerran istui ja huilasin, mutta se, että hikoilen niin hirveesti että paidasta sain puristettuu meren jonkun itämeren verran hikeä.
Mutta mistä se johtuu??
Huomenna soittaa lääkäri  mulle, on jotku lääkkeet loppu, samalla yritän selvittää onko kilpirauhasen vajaatoiminalla jotain osuutta tähän hikoiluun, vai vahvoilla kipulääkkeillä. Vaihdevuosia tää ei oo, sillä vain liikkuminen aiheuttaa hikoilun.




Rajaa normaalin ja liikahikoilun välillä on usein vaikea vetää. Tavallisimpia syitä liikahikoilulle ovat lämpö ja rasitus, kuume, aineenvaihdunnan muutokset, tahdosta riippumattomaan hermostoon kohdistuvat tekijät ja tunneperäiset syyt. Liikahikoilun taustalla voivat olla myös lääkkeet. Tätä voi epäillä erityisesti silloin, kun jonkin lääkityksen aloittamisen jälkeen hikoilu oleellisesti lisääntyy. 
Tahdosta riippumattoman hermoston aktivoitumista ja liikahikoilua voivat aiheuttaa kipu, alkoholi sekä erilaiset vieroitusoireet.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti