torstai 3. heinäkuuta 2014

tänään tää ja huomenna toi..

Väsynyt
ja yksin.
Väsynyt,
niin että mieltä särkee.
Kalliopaasia alas
valuu sulanut lumi.
Sormet puuduksissa,
polvet tärisevät.
Juuri nyt
nyt juuri ei saa hellittää.



ORENCIA-valmistetta käytetään aikuisten nivelreuman hoitoon. Nivelreuma on pitkäaikainen ja etenevä koko elimistön sairaus, joka voi hoitamattomana aiheuttaa vakavia seurauksia, kuten nivelten tuhoutumista, lisääntyvää toimintakyvyn heikkenemistä ja ongelmia päivittäisissä toimissa. Nivelreumassa immuunijärjestelmä hyökkää elimistön omia terveitä kudoksia vastaan, mikä aiheuttaa nivelsärkyä ja turvotusta. Tämä voi johtaa nivelten vaurioitumiseen. Nivelreuma vaikuttaa jokaiseen potilaaseen eri tavoin. Useimmiten niveloireet kehittyvät vähitellen useiden vuosien saatossa. Joskus nivelreuma voi kuitenkin edetä nopeasti, tai sen oireet voivat kestää vain jonkin aikaa ja sitten lievittyä. Nivelreuma on yleensä etenevä pitkäaikaissairaus. Nivelreuma saattaa siis hoidosta ja mahdollisesta oireettomuudestakin huolimatta vaurioittaa niveliä huomaamatta. Juuri sinulle sopiva hoito voi ehkä hidastaa taudin etenemistä, jolloin pitkän aikavälin nivelvauriot, kipu ja väsymys vähenevät ja kokonaiselämänlaatusi paranee.
ORENCIA-hoitoa annetaan kohtalaisen tai vaikean nivelreuman hoitoon, kun aikaisempi hoito yhdellä tai useammalla tautiprosessia hidastavalla lääkkeellä tai tuumorinekroositekijän (TNF) estäjällä eivät ole tehonneet. ORENCIA-valmistetta käytetään yhdessä metotreksaatti-nimisen lääkkeen kanssa.
ORENCIA-valmistetta käytetään:
- hidastamaan nivelvaurioiden syntyä
- parantamaan fyysistä toimintakykyä

Huominen tuo taas toivoa, tuo peijakseen meno on huomena, ne "pudottavat" mut.kuten vahinkossa asian ilmaisin siskolleni.
Eli pieni toivo paremmasta on aina hoitoa ennen, olen siitä niin iloinen.
Kuhan vaan jaksan herää ajoissa, minä uneton yökyöpeli.


 Ei elämänilo,
ei elämän halukaan,
mutta elämänmyönteisyys osoittaa
palaamisen oireita.


Tiedän, miten kaipaat sieltä pois.
Mikset tulisi tänne.
Meillä on aina tyhjä huone,
viiniä pullo tai kaksi.
Saisit laskea kirsikkapuut,
kulkea jokea myötä- ja vastavirtaan.
Selata uudet kirjat ja lukea vanhat.
Valvoa yöt ja päivät,
nukkua päivät ja yöt.
Lähteä, kun tahdot.

Kai sinä tuletkin, kunhan joskus joudat.

AT

Ylläolevissa Arja Tiaisen  runoissa on paljon  tunnetta, lapseni siskoni lapset myös,tulee mieleen allaolevasta, ja ylempi on ihan minun jokapäivää.. 

Huomiseen .. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti