perjantai 5. syyskuuta 2014

Tänäänkö on SE päivä

Vihdoinkin tämä asia on totta, tänään saan vihdoinkin KELAlta kirjeen , jossa lukee, että lääkekatto on täynnä. Saan haettua jo pari viikkoa myöhässä olevan biologisen lääkkeen.
Olen huomannut , että aika piikitykselle olisi, sillä eilen olisi ollut jo tiputuspäivä.
Olemme siis päättäneet ihanan reumalääkärini kanssa kokeilla, jos muakin auttaisi itsepistettävänä tämä orencia, se on auttanut suonen sisäisesti, mutta tää tulee olemaan yllätys kuin käy nyt.

No apteekki!!!! Se oli muka tilannut sen lääkkeen, se siis pitää tilata kalliin hintansa takia,
Muttei siis sitä ollut. Saan sen sitten huomenna, odotan todellakin sitä, sillä olen huomannut parin viikon aikana kolotuksien ranteissa ja polvissa lisääntyneen. Aamut edelleen vaikeampia, mutta nyt särkyä on illallakin, eli odotan jospa lääke huomenna sitten auttaisi.

T-lymfosyyttien estäjä
Abatasepti (Orencia®) on tarkoitettu metotreksaattiin yhdistettynä aikuispotilaiden kohtalaisen tai vaikean aktiivisen nivelreuman hoitoon, kun vaste aikaisempiin hoitoihin yhdellä tai useammalla tautiprosessia hidastavalla reumalääkkeellä, joihin on kuulunut metotreksaatti tai tuumorinekroositekijä-alfan (TNF-alfa) estäjä, on ollut riittämätön

Biologisiin reumalääkkeisiin liittyy haittavaikutuksia, jotka kohdistuvat eri puolille elimistöä. Biologisia reumalääkkeitä saavan tulisi itse tiedostaa lääkkeen käyttöön liittyvät riskit ja haittavaikutukset. Tällöin hoitoon ohjautuminen ei viivästyisi turhaan. Hyvään hoitoon kuuluu, että biologisia reumalääkkeitä käyttävä saa hoitopaikastaan yksityiskohtaiset kirjalliset ja suulliset ohjeet.
Koska biologiset lääkkeet estävät immuunijärjestelmän keskeisiä osia on järkeenkäypää, että niiden käyttöön liittyy lisääntynyt riski sairastua infektioihin. Biologisia lääkkeitä käyttävillä potilailla on raportoitu lisääntyneesti erilaisia bakteeri-, sieni-, hiiva- ja virusinfektioita. Biologisia lääkkeitä ei voi käyttää potilailla, joilla on normaalia suurempi alttius sairastua infektioihin tai käynnissä oleva infektio.

Tuberkuloosi on varmaan pelätyin haittavaikutus. Ongelma ei niinkään koske Suomea vaan alueita, joissa tuberkuloosia vielä runsaammin esiintyy. Suomessa tuberkuloositapauksia on ilmoitettu Lääkelaitoksen haittavaikutustietokantaan 20 kappaletta. Maailmanlaajuisesti TNF-molekyylin vaikutusta estävillä lääkkeillä hoidetuilla potilailla on ollut 4 - 6 kertaa suurempi riski sairastua tuberkuloosiin kuin väestöllä keskimäärin.

Pistoskohtaan liittyy usein ihoreaktioita, kutinaa ja ihottumaa. Ihoreaktiot johtavat kuitenkaan harvoin lääkkeen lopettamiseen. Laskimoon annettavan lääkkeen yhteydessä saattaa joskus ilmaantua ohimenevä anafylaktinen reaktio, joka voidaan estää ja hoitaa lääkkeillä.

On hankalaa arvioida, nostavatko biologiset reumalääkkeet pahanlaatuisten kasvaimien ilmaantumisen riskiä, sillä niitä on käytetty vielä kohtuullisen lyhyen aikaa. Jos TNF-estäjähoitoa harkitaan henkilölle, joka on sairastanut tai sairastaa syöpää, kannattaa noudattaa varovaisuutta.
Kahta biologista lääkettä ei pidä käyttää samanaikaisesti, koska haittavaikutukset lisääntyvät.
Muita mahdollisia haittavaikutuksia ovat mm. sydämen vajaatoiminta, maksan toimintahäiriöt ja vaikutukset veren soluihin. Lehdistötiedote 1.6.2007. Euroopan komissio myönsi myyntiluvan Abataseptille (Orencia).

Joskus luen oikein tarkkaan näitä selostuksia näistä mun lääkkeistä, niin kylmänhiki nousee pintaan, ei ole kiva pistellä myrkkyjä itteensä, myrkkyjä.. hmm onko nämä myrkkyä elimistölle, jos kuitenkin sillä on parantavakin vaikutus.. ja mitkä haittavaikutukset, Voi huoh!

Silti aijon pistää, odotan kovasti kivuttomuutta, tai edes melkein sitä ;D

Ihanaa perjantaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti