torstai 21. elokuuta 2014

Reumalääkärissä käyty :)

Nyt oli ihania uutisia, tulehdusarvot ym laskeneet, jotku arvot lähellä normaalia. lääkitys saatii järkättyy niin että aloitan itse pistettävän orencian, nyt metojectissä kuitenkin tauko, sillä maksa -arvot olivat koholla ja se ei ole hyvä.
Turvonneita niveliä oli selvästi vähemmän, joten asiat ovat menneet juuri niinkuin on toivottu.
Kävely tulee olemaan hankalaa, se on selvä, sillä kulumat polvissa ja lonkissa tulee aiheuttamaan kipua, mutta reuman kokonais-särky on lievittynyt. Lääkettä saa ottaa kipuun, niin enköhän mä hyvin selvii.. oon niin iloinen!!
Sain oikein uudet kylmäpakkaukset taas lääkkeen kanssa, ja kaikenmaailman hoito-ohjeita.. kohta alan myymään kylmälaukkuja :D

ORENCIA-valmistetta käytetään aikuisten nivelreuman hoitoon. Nivelreuma on pitkäaikainen ja etenevä koko elimistön sairaus, joka voi hoitamattomana aiheuttaa vakavia seurauksia, kuten nivelten tuhoutumista, lisääntyvää toimintakyvyn heikkenemistä ja ongelmia päivittäisissä toimissa. Nivelreumassa immuunijärjestelmä hyökkää elimistön omia terveitä kudoksia vastaan, mikä aiheuttaa nivelsärkyä ja turvotusta. Tämä voi johtaa nivelten vaurioitumiseen. Nivelreuma vaikuttaa jokaiseen potilaaseen eri tavoin. Useimmiten niveloireet kehittyvät vähitellen useiden vuosien saatossa. Joskus nivelreuma voi kuitenkin edetä nopeasti, tai sen oireet voivat kestää vain jonkin aikaa ja sitten lievittyä. Nivelreuma on yleensä etenevä pitkäaikaissairaus. Nivelreuma saattaa siis hoidosta ja mahdollisesta oireettomuudestakin huolimatta vaurioittaa niveliä huomaamatta. Juuri sinulle sopiva hoito voi ehkä hidastaa taudin etenemistä, jolloin pitkän aikavälin nivelvauriot, kipu ja väsymys vähenevät ja kokonaiselämänlaatusi paranee.

Lääkäri saattaa aloittaa ORENCIA-hoidon joko kerta-annoksella ORENCIA-infuusioliuosta (kuiva-aine välikonsentraatiksi infuusionestettä varten, liuos) tai ilman sitä. Liuos annetaan laskimoon, yleensä käsivarren laskimoon, 30 minuutin aikana. Jos hoito aloitetaan kerta-annoksella laskimoon, ensimmäinen ihon alle pistettävä ORENCIA-annos on annettava saman vuorokauden aikana kuin tiputus laskimoon. Tämän jälkeen saat ORENCIA-annoksen 125 mg pistoksena ihon alle kerran viikossa.
Jos jo saat ORENCIA-hoitoa laskimoon ja haluat siirtyä ihon alle pistettävään ORENCIA-valmisteeseen, seuraava infuusioannos laskimoon korvataankin pistoksella ihon alle. Tämän jälkeen ORENCIA-annos ihon alle pistetään kerran viikossa.



Elämä ei miettimällä kummene, sitä on elettävä. Hakattava välillä päätä seinään niin, että veri tirskuu, mutta oltava uskollinen itselleen. Mitään ei saa, jos jää odottamaan ihmettä.
Se lienee selvää, että harva meistä saavuttaa koskaan kaikkia unelmiaan, mutta haittaako se, jos yrittää? Viime kädessä kukaan muu ei voi tehdä elämästämme onnellista ja tyydyttävää, kuin me itse. Kukaan muu ei myöskään kanna vastuuta valinnoistamme.

Tahtoisin toteuttaa suuria ja jaloja asioita, mutta ensisijainen velvollisuuteni on toteuttaa pieniä asioita ikään kuin ne olisivat suuria ja jaloja. — Helen Keller

Elämä ei ole odottamista, toivomista ja haaveilemista, se on tekemistä, olemista ja joksikin tulemista. Se on sitä mitä aiot tehdä sen jälkeen kun olet lukenut tämän. — Mike Dooley

Ihanaa torstaita <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti